Trondheim Open

japansk tresnitt

 

Japansk Tresnitt - Mokuhanga
med Elisabeth Alsos Strand


Velkommen til workshop i tradisjonelt japansk tresnitt! Mokuhanga er en vannbasert og giftfri teknikk basert på gamle håndverktradisjoner, hvor fargene blandes med vann og rispasta, og bildet trykkes for hånd med en baren. De vakre og teknisk mesterlige tresnittene fra Japan ble kjent i Europa utover 1800- tallet, og i motsetning til det tradisjonelle tresnittet med oljebaserte farger, får man her maleriske muligheter til å variere tekstur og trykke mange lag av gjennomskinnelige, delikate fargetoner.

På dette kurset vil du bli kjent med de forskjellige trinnene i teknikken: overføre tegning til treplate, skjære med japanske kniver, lage registreringsmerker for nøyaktig trykking av flere farger/ plater, blande farger med vann og rispasta, og trykke for hånd med baren. Det blir også en kort innføring i japansk papir. Grunnmaterialer er inkludert i kurset, og deltagerne får låne verktøy. Hvis du har eget treskjærerverktøy kan du også benytte det.

Elisabet Alsos Strand er opprinnelig fra Mo i Rana og bor i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Kunstakademiet i Krakow, hvor hun tok en doktorgrad i 2015. Hun har hatt flere studieopphold i Japan, sist ved Mokuhanga Innovation Laboratory utenfor Tokyo, der hun fikk opplæring av japanske mestere innen teknikken. Hun deltar på tresnittutstillinger i inn- og utland, og er en av initiativtagerne til «20 Coastal Stations,» et internasjonalt mokuhanga-prosjekt.

Workshopen er gratis og passer for alle
Max 8 deltakere
Aldersgrense 16 år

Mer informasjon om påmelding kommer snart

Lademoen Kunstnerverksteder, Det lille prosjektrom

30. Oktober kl 17 - 21
31. Oktober kl 17 - 21

www.elisabet.no