Trondheim Open

Hommage á Ove Stokkstad

Hommage à Ove Stokkstad 

Himmel og hav, I - Ove Stokkstad

Himmel og hav, I - Ove Stokkstad

Billedkunstneren og musikeren Ove Stokstad (1939 - 2018) var en sentral aktør i Trondheims kunstmiljø. For et større publikum mest kjent for utstillinger i museer og gallerier, utsmykninger i det offentlige rom og konserter i jazz. For kolleger også kjent for sin innsats som pedagog: Ove Stokstad ble i 1970 invitert til å etablere og lede grafikkavdelingen ved Kunstskolen i Trondheim (Kunstakademiet i Trondheim, NTNU fra 1996) hvor han virket i både administrative og pedagogiske stillinger til han gikk av som professor i 2002.

Ove Stokstad valgte grafikken som sitt foretrukne medium og sa følgende: «Grafikken representerer langsomhetens estetikk, og grafikeren tenker ofte i lange trekk som en sjakkspiller. Som uttrykksform er grafikken kanskje ikke for det effektive mennesket, men mer for det reflekterte. Hva verden i dag trenger mest, refleksjon eller effektivitet, blir et spørsmål hver enkelt får stille seg selv.»

I løpet av sin levetid kuraterte Ove Stokstad en serie utstillinger under tittelen «Ove Stokstad Inviterer.» Disse utstillingene fokuserte på grafikk og de inviterte var kunstnere fra inn- og utland, samt tidligere studenter fra Kunstakademiet i Trondheim. En siste utstilling i serien var planlagt i Galleri SG i 2018, og før Stokstad gikk bort i februar rakk han å invitere to kunstnere til utstillingen: Beate Gjersvold og Hermann Isaksen. Disse har valgt å fullføre utstillingen i Stokstads ånd og har hatt ansvaret for valg av øvrige kunstnere: Elisabeth Alsos Strand, Are Andreassen, Knut Erik Halvorsen, John Arne Mogstad og Trond Nesheim. Hoveddelen av utstillingen består av et utvalg verk av Ove Stokstad. Mens tidligere utstillinger har fokusert på grafikk inneholder denne utstillingen også maleri og akvarell. Siden Ove i liten grad rakk å være med å planlegge og fullføre prosjektet har utstillingen fått tittelen Hommage à Ove Stokstad.

Galleri SG ble etablert i 2003 og ligger i Kjøpmannsgata i Trondheim. Galleriet er et av byens ledende private gallerier og representerer en rekke kunstnere i sin samling. Utstillingsprogrammet består av 5 - 10 separatutstillinger i året, samt flere kollektivutstillinger.


Galleri SG
Kjøpmannsgata 37

27. Oktober kl 15 - Utstillingsåpning:

Åpningstider:
Mandag - Fredag  11 - 16:30
Lørdag 11 - 15
Søndag 12- 15

Facebookarrangement: facebook.com/events/275451319766102/

galleri-sg.no

Hommage à Ove Stokstad at Galleri SG

Visual artist and musician Ove Stokstad (1939 - 2018) was a central contributor at the art scene of Trondheim, well known for his many exhibitions, public art works, jazz concerts, and as professor at Trondheim Academy of Fine Art. Hommage à Ove Stokstad is a tribute to Ove Stokstad who passed away in February. The main part of the exhibition consists of a selection of works by Stokstad together with works by invited guests.