Trondheim Open

Dropsfabrikken

 

Utstillingsåpning på Dropsfabrikken:

Hanne Friis og Anne-Karin Furunes
 

Hanne Friis (f.1972) er utdannet innen skulptur og maleri fra Kunstakademiet i Trondheim (1996), men har siden studietiden arbeidet med tekstile materialer. Friis viderefører den tekstile tradisjonen gjennom sine skulpturelle og romlige verk, og har markert seg med sine særegne arbeider. De ulike verkene tar ofte form som større installasjoner hengende fra tak eller på vegg, og som objekter på gulvet. Til felles har arbeidene en påfallende tilstedeværelse gjennom et sanselig og organisk uttrykk. 

De siste årene har Friis arbeidet med plantefargede tekstiler i bomull, ull, silke og silkefløyel. Under innsankingen av naturmateriale fra grøftekanter og skog finner Friis planter som marikåpe, brennesle, burot, gullris og kongler. Disse ulike materialene danner grunnlaget for de ulike fargene og valørene vi ser i arbeidene.

 
Anne Karin Furunes (f.1961) er utdannet kunstner fra Statens kunstakademi, og Kunstakademiet i Trondheim (1993), samt diplom ved Arkitekt NTNU (1989). Furunes har konsekvent jobbet med èn teknikk siden midten av nittitallet, der hun perforerer monokrome flater med små og store hull. Mønsteret som oppstår, samler seg i de nye bildene til ansikter og landskap.  Bildene til Furunes må betraktes fra en viss avstand som gjør at de oppleves som skarpe. Går man for nærme vil man kun se de perforere hullene, og motivet forsvinner. 

I de ofte så monumentale bildene til Furunes finner vi fortellinger om menneskers sårbare liv. Her blir kontrastene mellom det vakre og det skjøre en dimensjon som kjennetegner hennes arbeider. Fotografiene er ofte hentet fra gamle arkiv, og på denne måten forteller bildene også om en historie som er glemt.


Dropsfabrikken åpnet våren 2018 i et gammelt fabrikklokale i Ila, Trondheim. Dropsfabrikken har den norske samtidskunsten som satsningsområde, og gjennom utstillingene ønsker galleriet å skape en ny møteplass for den visuelle kunsten i Trondheim.

En tendens i norsk samtidskunst er en forsterket interesse for håndverket og materialets betydning, og dette vil danne utgangspunkt for Dropsfabrikkens utstillingsprogram. Gjennom skiftende utstillinger vektlegges formidling av utstillingene gjennom kurs og foredrag for å skape gode kunstopplevelser.

Under Trondheim Open 2018 åpner utstillingen med Hanne Friis og Anne Karin Furunes. Begge kunstnerene er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim.

Under åpningen blir det musikalsk innslag av Trondheim Sinfonietta.


Dropsfabrikken
Nedre ila 27

2. November kl 19: Utstillingsåpning

Åpningstider:

Tirsdag - onsdag - fredag - lørdag 11 - 16
torsdag 11 - 19
søndag 11- 15

www.dropsfabrikken.com
www.facebook.com/Dropsfabrikkengalleri/