Trondheim Open
DF6A0957edited.jpg

26. OKT - 4. NOV

K.U.K. (Kjøpmannsgata Ung Kunst) blir Trondheim Opens hovedbase under årets biennale

IMG_9715.JPG

Vi er stolte av å kunne si at lokalene til K.U.K. (Kjøpmannsgata Ung Kunst) blir Trondheim Opens hovedbase under årets biennale. Lokalene vil blant annet fungere som et infosenter,  samlingspunkt, kafé, kunstmarked og mye mer. Bygården ligger i Kjøpmannsgata 36 - 38, perfekt lokalisert som et bindeledd mellom Trondheim Opens mange arrangementet, og vil holde åpent hver dag under biennalen.

Her vil du kunne få informasjon om de ulike arrangementene under biennalen og praktisk info. I kafeen vil det være mulighet til å ta en kopp kaffe eller et glass vin, og møte andre publikum og deltakere. Trondheim Opens eget kunstmarked vil ligge i første etasje, hvor man kan både se på og kjøpe kunst av lokale kunstnere. I tillegg til mye mer!

Bygården ble oppkjøpt av kunstneren Kjell Erik Killi Olsen i 2017 med ideen om å forvandle den om til et kunsthus. Her skal det vises utstillinger av både nasjonale og internasjonale kunstnere, og det skal være et utstillingstilbud til mindre etablerte kunstnere, i tillegg til å huse Killi Olsens egne verk. Den ene delen av bygget er regulert til bolig og næring, og selve kunstdelen vil drives på inntekter fra denne. Tidligere avdelingsleder på Trondheim Kunstmuseum, Cathrine Hovdahl  Vik, er leder for kunsthuset, som er planlagt å stå ferdig om to år.

Vi gleder oss veldig over dette samarbeidet og til å innta bygården! Samtidig ønsker vi K.U.K. lykke til med prosjektet framover!

IMG_9703.JPG
 
Lisa Edetun