Trondheim Open
DF6A0957edited.jpg

26. OKT - 4. NOV

Kunstmarked 27. oktober - 4. november

Foto: Kristine Wathne

Foto: Kristine Wathne

kunstmarked22.jpg

Trøndelag byr på et levende og spennende kunstmiljø i vekst og stadig flere velger å bli i byen etter endt utdanning ved kunstakademiet. Trondheim Open ønsker å bidra til å knytte et tettere bånd mellom byens befolkning og den lokale kunsten, og et tiltak er å utforske kunstmarkedet. Trondheim Opens kunstmarked presenteres som en utstilling i en upretensiøs setting med kunst fra lokale og profesjonelle kunstnere. Her vektlegges bredde i uttrykk og materialer, slik at publikum kan bli kjent med hva byens kunstnere har å by på. Markedet skal være et tilbud for å anskaffe seg kunst av høy kvalitet med et pristak på 8000 kr. Målet er å gjøre terskelen lavere for kunstkjøp uten å kompromisse med kvalitet eller ta vekk livsgrunnlaget for kunstnere. I tillegg skal det være en “cash & carry” avdeling med salg av plakater, postkort, enkle trykk, fanziner, kunstbøker og lignende som publikum kan ta med hjem direkte. Kunstmarkedet arrangeres i samarbeid med den Trondheimsbaserte kunstneren Veslemøy Lilleengen, som også står bak det særegne visningsrommet Kunsthall 15.

Kunstmarkedet åpnes med en vernissage Lørdag 27. Oktober og vil holde åpent hver dag gjennom hele festivalperioden. Markedet vil finne sted i vår hovedbase i det kommende kunsthuset K.U.K ( Kjøpmannsgata Ung Kunst). Lokalene vil i tillegg fungere som et infosenter, samlingspunkt, kafé, og mye mer. Bygården ligger i Kjøpmannsgata 36 - 38, perfekt lokalisert som et bindeledd mellom Trondheim Opens mange arrangement.

 

Vil du bidra med kunstverk?

Send en mail til trondheimopen@gmail.com med “kunstmarked” i emnefeltet innen 5. Oktober. Denne skal inneholde:

·       Et eller flere gode dokumentasjonsfoto av kunstverket. Max 3 arbeider per kunstner.

·       Tittel, teknikk, størrelse, år

·       Priser (max. 8 000 per verk)

·       CV
 

Vil du bidra i “cash & carry” avdelingen? Send inn:

·       En kort beskrivelse av hva du har

·       Et dokumentasjonsfoto, så vi kan få et inntrykk av hva du vil selge.

·       Priser (max. 8 000 per verk)

·       CV
 

Trondheim Open vil legge til kunstavgiften og innbetale denne etter festivalens slutt. Kunstavgiften gjelder for alle verk med salgspris over 2000 NOK og vil i de aller fleste tilfeller være 5 % av salgssummen. (http://kunstavgiften.no/informasjon.html)

Deltagelse forutsetter at man har medlemskap i en kunstnerorganisasjon tilknyttet Norske Billedkunstnere (NBK) eller Norske Kunsthåndverkere (NK), har bachelor- eller mastergrad fra et kunstakademi eller er student ved kunstakademiet i Trondheim.

I tillegg forutsettes det at man har tilknytning til Trøndelag.

Verkene vil bli plukket ut i henhold til kapasitet i lokalet, og vi kan dermed ikke garantere at ditt verk blir tatt med.

 

Lisa Edetun